Amerikanska investmentbolag

Amerikanska investmentbolag  leds av det förmodligen mest kända Berkshire Hathaway. Berkshire Hathaway drivs av profilerna Warren Buffet och Charlie Munger och äger stora delar i bolag som Coca Cola och Apple. Bolagen här nedanför är blandade där vissa är mer renodlade amerikanska investmentbolag (ex Berkshire Hathaway) och andra kan vara investmentbanker (ex Goldman Sachs)  eller försäkringsjättar som t.ex. Markel Corp.
Klicka på logotyperna för att läsa mer om varje enskilt amerikanskt investmentbolag.
Länkarna är samarbetslänkar som leder vidare till respektive bolags sidor hos Avanza.

Observera: Vissa av länkarna här nedanför går till investmentbankernas bankaktier. Det betyder att skulle ni köpa aktier i det ”vanliga bankaktien” så får ni mycket mer än bara investmentdelen på köpet. Gör alltid er egen analys!


Vad gör ett investmentbolag? De amerikanska investmentbolagen jobbar på samma sätt som de svenska investmentbolagen. Investmentbolag har som affärsidé att äga aktier i andra aktiebolag. En del av bolagen syftar bara till att långsiktigt åstadkomma bäst möjliga substansutveckling för sina ägare. Det finns även de som skapar makt genom att äga aktier i olika bolag.

Vad gör en investmentbank? Investmentbanker förmedlar och ibland även emitterar finansiella tillgångar. Investmentbanker handlar ofta med värdepapper själva samtidigt som de även ger rådgivning till sina kunder. Investmentbanker kan även hjälpa bolag att noteras på börsen, organisera sammangående mellan två bolag och hjälpa bolag med förvärv.Amerikanska investmentbolag (Nordamerika) och  Amerikanska investmentbanker (Nordamerika)

Listan nedanför består av amerikanska och nordamerikanska investmentbanker. Dessa investmentbanker erbjuder bl.a. råd, banktjänster och andra finansiella produkter för sina kunder. Klicka på bolagens länkar för att läsa mer om respektive bank!

amerikanska investmentbolag

Investera säkert med en bra mäklare och ett kreditkort

Vill du investera på egen hand så har vi ett par snabba tips på hur du gör det enkelt och säkert för dig själv. Oavsett om du ska investera i enskilda aktier, i amerikanska investmentbolag eller på en annan marknad (exempelvis råvaror eller kryptovalutor) så måste du utrusta dig med rätt verktyg för att ha bäst chanser att lyckas.

– OBS! Det viktigaste att tänka på är att inte investera mer än man har råd att förlora. Därför ska man inte öppna ett mäklarkonton om man har skulder eller lån som man betalar tillbaka. 

Enligt oss är det två kanske viktigaste verktygen en pålitlig mäklare och ett säkert kreditkort om du vill investera och göra analyser på egen hand. 

Mäklaren kommer fungera som din mellanhand och erbjuder en plattform som ger dig möjligheten att köpa de instrument du är intresserad av. Kreditkortet, å andra sidan, låter dig göra snabba, säkra och smidiga överföringar till ditt mäklarkonto.

Samma sak gäller om du väljer att använda en investmentbank eller en liknande tjänst som hjälper dig förmedla dina investeringar. Då ska du, så klart, se till att du hittar den lämpligaste och mest pålitliga aktören att använda dig av. Och någon som uppfyller dina krav och matchar dina förutsättningar. Dessutom är det även i detta fall säkrast att använda ett kreditkort för dina överföringar till ditt konto.