[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]

Investmentbolag substansvärde

Ett investmentbolag substansvärde visar oss investerare hur mycket en aktie i bolaget är värt. Om aktiekursen skiljer sig från investmentbolagets substansvärde så handlas alltså investmentbolaget till substanspremie eller substansrabatt. Vi har här nedanför gjort vårt bästa föra att sammanställa alla investmentbolags substansvärde, aktiekurser och om bolaget handlas till substanspremie eller substansrabatt.
Handlas investmentbolaget till substansrabatt så betyder det att du köper aktier i portföljbolagen till en rabatt jämfört med om du hade köpt aktier i dessa bolag löst. Handlas investmentbolaget istället till substanspremie så betyder det att du köper aktier i portföljebolagen till en premie, alltså dyrare, än vad det hade kostat dig att köpa aktier i dessa bolag löst. Alltså ska du försöka handla investmentbolag till substansrabatt för att få extra hävstång i din investering.
Här hittar du Avanzas lista över Svenska Investmentbolag!

Ladda om sidan en gång till om dokumentet är tomt här nedanför!
Länkarna är samarbetslänkar som leder vidare till respektive bolags sidor hos Avanza.


Disclaimer: Dokumentet här ovanför är manuellt byggt och kan alltså innehålla fel. Dagens kurs är liveuppdaterad (15 min fördröjning). Investmentbolag substansrabatt är hämtad det datumet som nämns i kolumnen till höger.


Investmentbolag substansvärde

Investmentbolagens substansvärde publiceras regelbundet av bolagen vid varje kvartalsrapport. Efter publiceringen så importerar vi värdena manuellt till Investmentbolag.net. För att räkna ut ett investmentbolag substansvärde: samlade marknadsvärdet på ett investmentbolags innehav plus nettoskuld. Delar man då totala substansvärdet med antal aktier så får man investmentbolagets substansvärde per aktie.

Vissa investmentbolag kan handlas till Premie, alltså kostar en aktie mer än vad du hade kunnat köpa portföljenbolagen styckvis för (sista delen gäller endast investmentbolag med 100% noterade aktier).  Vissa investmentbolag, som exempelvis Öresund, kan handlas till premie om du tror att Mats Qviberg (VD, Öresund) kan göra bra affärer framöver. Men se till att inte köpa investmentbolag till för stor premie!

Vi visar följande investmentbolag substansvärde: Bure substansvärde, Creades substansvärde, East Capital Explorer substansvärde, Hvsfrun Investment substansvärde. Industrivärden substansvärde, Investor substansvärde, Kinnevik substansvärde, Latour substansvärde, Lundbergföretagen substansvärde, Melker Schörling substansvärde. Svolder substansvärde, Traction substansvärde, Vostok New Ventures substansvärde, Öresund substansvärde.[siteorigin_widget class=”WP_Nav_Menu_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Nav_Menu_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Nav_Menu_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]