[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]

Amerikanska investmentbolag

Amerikanska investmentbolag  leds av det förmodligen mest kända Berkshire Hathaway. Berkshire Hathaway drivs av profilerna Warren Buffet och Charlie Munger och äger stora delar i bolag som Coca Cola och Apple. Bolagen här nedanför är blandade där vissa är mer renodlade amerikanska investmentbolag (ex Berkshire Hathaway) och andra kan vara investmentbanker (ex Goldman Sachs)  eller försäkringsjättar som t.ex. Markel Corp.
Klicka på logotyperna för att läsa mer om varje enskilt amerikanskt investmentbolag.
Länkarna är samarbetslänkar som leder vidare till respektive bolags sidor hos Avanza.

Observera: Vissa av länkarna här nedanför går till investmentbankernas bankaktier. Det betyder att skulle ni köpa aktier i det ”vanliga bankaktien” så får ni mycket mer än bara investmentdelen på köpet. Gör alltid er egen analys!


Vad gör ett investmentbolag? De amerikanska investmentbolagen jobbar på samma sätt som de svenska investmentbolagen. Investmentbolag har som affärsidé att äga aktier i andra aktiebolag. En del av bolagen syftar bara till att långsiktigt åstadkomma bäst möjliga substansutveckling för sina ägare. Det finns även de som skapar makt genom att äga aktier i olika bolag.

Vad gör en investmentbank? Investmentbanker förmedlar och ibland även emitterar finansiella tillgångar. Investmentbanker handlar ofta med värdepapper själva samtidigt som de även ger rådgivning till sina kunder. Investmentbanker kan även hjälpa bolag att noteras på börsen, organisera sammangående mellan två bolag och hjälpa bolag med förvärv.Amerikanska investmentbolag (Nordamerika) och  Amerikanska investmentbanker (Nordamerika)

Listan nedanför består av amerikanska och nordamerikanska investmentbanker. Dessa investmentbanker erbjuder bl.a. råd, banktjänster och andra finansiella produkter för sina kunder. Klicka på bolagens länkar för att läsa mer om respektive bank!

amerikanska investmentbolag

[siteorigin_widget class=”WP_Nav_Menu_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Nav_Menu_Widget”][/siteorigin_widget]